Advertisement
Advertisement

NEWSLETTER


   

NEW GIGS

NICK CAVE AND BAD SEEDS

24.10 TORWAR
– WARSZAWA


THE DILLINGER ESCAPE PLAN

10.08 KWADRAT
– KRAKÓW


RAY WILLSON

9.09.CK ZAMEK
– POZNAN

10.09. ZAKLETE REWIRY
– WROCŁAW


NICK CAVE AND BAD SEEDS

24.10 TORWAR
– WARSZAWA


THE DILLINGER ESCAPE PLAN

10.08 KWADRAT
– KRAKÓW


RAY WILLSON

9.09.CK ZAMEK
– POZNAN

10.09. ZAKLETE REWIRY
– WROCŁAW


PARTY/EVENTS/FESTS

 

SUPPORTS

PARTNERS


FESTIVALS PROMO


 

PROMO

 
  
Wrzesień 2017
ND PN WT SD CZ PT SB
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
Kalendarz szczegolowy
IN FLAMES PDF Drukuj Email
In Flames – szwedzki zespół muzyczny założony w 1990 roku w Göteborgu przez gitarzystę oraz jej lidera - Jespera Strömblada. In Flames razem z grupami Dark Tranquillity oraz At the Gates zapoczątkował nowy gatunek w muzyce znany obecnie jako melodic death metal. Grupa zaczęła zdobywać popularność po wydaniu w 1995 minialbumu Subterranean, uzyskując kontrakt z wytwórnią Nuclear Blast. Do tej pory zespół wydał dziesięć albumów studyjnych, przedostatni z nich zatytułowany A Sense of Purpose, wydany 4 kwietnia 2008 zadebiutował na 28. miejscu listy sprzedaży Billboard 200 w Stanach Zjednocznonych. Łączny nakład sprzedanych albumów grupy przekroczył 2 000 000 egzemplarzy. W dniu 29 listopada 2016 roku Peter Iwers ogłosił, że tournee promujące Battles będą jego ostatnim z In Flames.


Skład zespołu:

Björn Gelotte - gitara
Anders Fridén - wokal
Niclas Engelin - gitara
Joe Rickard - perkusja

Dyskografia:

Lunar Strain (1994)
The Jester Race (1996)
Whoracle (1997)
Colony (1999)
Clayman (2000)
Reroute to Remain (2002)
Soundtrack to Your Escape (2004)
Come Clarity (2006)
A Sense of Purpose (2008)
Sounds of a Playground Fading (2011)
Siren Charms (2014)
Battles (2016)


Tour:

6,05,2017 Carolina Rebellion Concord, NC
7,05,2017 The International Knoxville, TN
9,05,2017 The Hippodrome Baltimore, MD
10,05,2017 The chance Poughkeepsie, NY
11,05,2017 Sherman Theater Stroudsburg, PA
13,05,2017 Northern Invasion Somerset, WI
16,05,2017 Dream Makers Theatre @ Kewadin Sault Ste. Marie, MI
17,05,2017 The Rave Milwaukee, WI
18,05,2017 The Forge Joliet, IL
19,05,2017 New Daisy Theatre Memphis, TN
20,05,2017 Rock On The Range Columbus, OH
21,05,2017 The Masquerade Atlanta, GA
22,05,2017 Vinyl Music Hall Pensacola, FL
24,05,2017 Varsity Theatre Baton Rouge, LA
25,05,2017 Gas Monkey Bar N Grill Dallas, TX
26,05,2017 Rocklahoma Pryor, OK
27,05,2017 River City Rockfest San Antonio, TX
2,06,2017 Rock Im Park Nuremberg, Germany
4,06,2017 Rock Am Ring Mendig, Germany
8,06,2017 Greenfield Festival Interlaken, Switzerland
10,06,2017 Sweden Rock Festival Solvesborg, Sweden
11,06,2017 Download Festival Derby, United Kingdom
15,06,2017 Nova Rock Festival Nickelsdorf, Austria
16,06,2017 Hellfest Open Air Clisson, France
17,06,2017 Graspop Metal Meeting Dessel, Belgium
22,06,2017 Copenhell Copenhagen, Denmark
23,06,2017 With Full Force Festival Gräfenhainichen, Germany
24,06,2017 Download Festival Spain Madrid, Spain
1,07,2017 Provinssi Rock Fest Seinäjoki, Finland
8,07,2017 Norway Rock Festival Kvinesdal, Norway



 
« poprzedni artykuł   następny artykuł »

PARTY/EVENTS/FESTS

 

SZUKAJ

NEW CD/LP!





 

FACEBOOK & TWITTER

   

PROMO


 
 
 

PROMO



PROMO