Advertisement
Advertisement

NEWSLETTER


   

NEW GIGS

NICK CAVE AND BAD SEEDS

24.10 TORWAR
– WARSZAWA


THE DILLINGER ESCAPE PLAN

10.08 KWADRAT
– KRAKÓW


RAY WILLSON

9.09.CK ZAMEK
– POZNAN

10.09. ZAKLETE REWIRY
– WROCŁAW


NICK CAVE AND BAD SEEDS

24.10 TORWAR
– WARSZAWA


THE DILLINGER ESCAPE PLAN

10.08 KWADRAT
– KRAKÓW


RAY WILLSON

9.09.CK ZAMEK
– POZNAN

10.09. ZAKLETE REWIRY
– WROCŁAW


PARTY/EVENTS/FESTS

 

SUPPORTS

PARTNERS


FESTIVALS PROMO


 

PROMO


 
 
 
  
Wrzesień 2017
ND PN WT SD CZ PT SB
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
Kalendarz szczegolowy
IRIE REVOLTES PDF Drukuj Email
Irie Révoltés jest zespołem muzycznym z Heidelbergu w Niemczech. Wśród dziewięciu członków, bracia "Mal Élevé" i "Carlito" mają francuskie pochodzenie. Z tego powodu wiele tekstów piosenek jest w języku francuskim. Słowo "Irie" wywodzi się z jamajskiego języka creole Patois i można go luźno przetłumaczyć "pozytywnym" lub "szczęśliwym", podczas gdy "Révoltés" oznacza po francusku jako rebeliantów. Ich piosenki zawierają zarówno teksty francuskie, jak i niemieckie, które dotyczą kontrowersyjnych spraw społecznych. Na ich muzykę wpływają przede wszystkim takie gatunki, jak reggae, dancehall, ska, punk electro i hip-hop.


Skład zespołu:

Mal Élevé“ - wokal
„Carlito“ - wokal
„Silence“- wokal
„idoT“ - gitara
„Ziggi“ - e-bass
„King Kong“ - bębny
„Chriggi“ -keyboard
„Toby!“ - saksofon
„Mickez“ - trąbka



Dyskografia:

Les deux côtés (2003)
Voyage (2006)
Mouvement mondial (2010)
Irie Révoltés Live [DVD & CD] (2012)
Allez (2013)
Irie Révoltés (2015)



Tour:


05.10,2017 Stuttgart LKA Longhorn
06.10,2017 Stuttgart LKA Longhorn
07.10,2017 Bern Dachstock
09. 10,2017 Wiesbaden Schlachthof
10.10,2017 Dortmund FZW
12.10,2017 Bremen Pier 2
13.10,2017 Kiel Max
14.10,2017 Leipzig Werk 2
15.10,2017 Oberhausen Turbinenhalle
14.11,2017 Hamburg Große Freiheit
15.11,2017 Hamburg Große Freiheit
17.11,2017 Köln E-Werk
11,2017 Zürich Komplex 457
19. 11,2017 Dresden Reithalle
20. 11,2017 Prag Lucerna Hall
22.11,2017 Wien Arena Wien
23.11,2017 Erlangen E-Werk
24.11,2017 München TonHalle (verlegt von Muffathalle)
25. 11,2017 Berlin Columbiahalle
26.12,2017 Mannheim



 
« poprzedni artykuł   następny artykuł »

PARTY/EVENTS/FESTS

 

SZUKAJ

NEW CD/LP!





 

FACEBOOK & TWITTER

   

PROMO


 
 
 
 
 
 

PROMO



PROMO