Advertisement
Advertisement

NEWSLETTER


   

NEW GIGS

NICK CAVE AND BAD SEEDS

24.10 TORWAR
– WARSZAWA


THE DILLINGER ESCAPE PLAN

10.08 KWADRAT
– KRAKÓW


RAY WILLSON

9.09.CK ZAMEK
– POZNAN

10.09. ZAKLETE REWIRY
– WROCŁAW


NICK CAVE AND BAD SEEDS

24.10 TORWAR
– WARSZAWA


THE DILLINGER ESCAPE PLAN

10.08 KWADRAT
– KRAKÓW


RAY WILLSON

9.09.CK ZAMEK
– POZNAN

10.09. ZAKLETE REWIRY
– WROCŁAW


PARTY/EVENTS/FESTS

 

SUPPORTS

PARTNERS


FESTIVALS PROMO


 

PROMO

 
  
Wrzesień 2017
ND PN WT SD CZ PT SB
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
Kalendarz szczegolowy
LINKIN PARK PDF Drukuj Email


Linkin Park – amerykański zespół muzyczny wykonujący szeroko pojętą muzykę rockową. Zespół powstał w 1996 roku w Los Angeles. Pierwotnie Linkin Park nosił nazwę Xero. Mniej więcej w czasie, gdy Chester Bennington odszedł od Grey Daze (obecnie Waterface) i dołączył do LP, odszedł ze składu Mark Wakefield (wokalista), nazwę zespołu chciano zmienić na Hybrid Theory. Idea tej nazwy polegała na zaznaczeniu tego, że Kalifornijczycy grają muzykę nietypową – hybrydę metalu, elektroniki, rapu, itd Nazwa okazała się jednak zastrzeżona przez inny zespół, chciano uniknąć problemów prawnych, w związku z czym zrezygnowano z niej (choć nie do końca, biorąc pod uwagę, że tak nazwali pierwszy album). Pierwszy singiel z nowego albumu nazywa się "Heavy" i powstał we współpracy z Kiiara, po raz pierwszy zespół wciela się w żeńską
wokalistkę do oryginalnej piosenki na album studyjny. Teksty utworu zostały napisane wspólnie przez Linkin Park, Julię Michaels i Justin Tranter. Shinoda w wywiadzie z showmem Zachem ujawnił, że nowy album zatytułowany będzie One More Light i zostanie wydany 19 maja 2017 roku.


Skład zespołu:

Chester Bennington – wokal
Rob Bourdon – perkusja
Brad Delson – gitara prowadząca
David "Phoenix" Farrell – gitara basowa
Joe Hahn – DJ, instrumenty klawiszowe
Mike Shinoda – wokal, MC, DJ

Dyskografia:

Hybrid Theory (2000)
Meteora (2003)
Minutes to Midnight (2007)
A Thousand Suns (2010)
Living Things (2012)
The Hunting Party (2014)
One More Light (2017)


Tour:

9,05,2017 SANTIAGO, CHILE
11,05,2017 LIMA, PERU
13,05,2017 MAXIMUS FESTIVAL BRAZIL
18,05,2017 JIMMY KIMMEL LIVE! HOLLYWOOD, CA
22,06,2017 DOWNLOAD FESTIVAL MADRID 2017 MADRID, SPAIN
23 - 25,06,2017 HURRICANE FESTIVAL 2017 (HEADLINE DATE TBA) SCHEESSEL, GERMANY
23 - 25,06,2017 SOUTHSIDE FESTIVAL 2017 (HEADLINE DATE TBA) NEUHAUSEN OB ECK, GERMANY
27,06,2017 TELEKOM VOLT FESTIVAL SOPRON, HUNGARY
29 - 29,06,2017 BRAVALLA FESTIVAL 2017 NORRKÖPING, SWEDEN
1,07,2017 ROCK WERCHTER 2017 WERCHTER, BELGIUM
3,07,2017 LONDON, UNITED KINGDOM
6,07,2017 BIRMINGHAM, UNITED KINGDOM
7,07,2017 MANCHESTER, UNITED KINGDOM
27,07,2017 BOSTON, MA
28,07,2017 WELCOME TO BLINKIN PARK NEW YORK, NY
30,07,2017 WELCOME TO BLINKIN PARK HERSHEY, PA
1,08,2017 PHILADELPHIA, PA
2,08,2017 BRISTOW, VIRGINIA
5,08,2017 UNCASVILLE, CONNECTICUT
7,08,2017 DETROIT, MI
8,08,2017 TORONTO, ONTARIO, CANADA
10,08,2017 MONTREAL, QUEBEC, CANADA
12,08,2017 CINCINNATI, OHIO
14,08,2017 CHICAGO, ILLINOIS
15,08,2017 ST. PAUL, MN
17,08,2017 CHARLOTTE, NC
19,08,2017 TAMPA, FL
20,08,2017 WEST PALM BEACH, FL
22,08,2017 HOUSTON, TX
23,08,2017 SAN ANTONIO, TX
25,08,2017 DALLAS, TX
26,08,2017 OKLAHOMA CITY, OK
28,08,2017 DENVER, CO
30,08,2017 PHOENIX, AZ
1,09,2017 LAKE TAHOE, NV
2,09,2017 LAS VEGAS, NEVADA
14,10,2017 SEATTLE, WASHINGTON
15,10,2017 VANCOUVER, BC, CANADA
17,10,2017 FRESNO, CA
18,10,2017 SAN JOSE, CA
18,10,2017 SAN JOSE, CALIFORNIA
20,10,2017 SAN DIEGO, CA
2,10,2017 LOS ANGELES, CA
2,11,2017 TOKYO, JAPAN
4,11,2017 TOKYO, JAPAN
5,11,2017 TOKYO, JAPAN


 
« poprzedni artykuł   następny artykuł »