Advertisement
Advertisement

NEWSLETTER


   

NEW GIGS

NICK CAVE AND BAD SEEDS

24.10 TORWAR
– WARSZAWA


THE DILLINGER ESCAPE PLAN

10.08 KWADRAT
– KRAKÓW


RAY WILLSON

9.09.CK ZAMEK
– POZNAN

10.09. ZAKLETE REWIRY
– WROCŁAW


NICK CAVE AND BAD SEEDS

24.10 TORWAR
– WARSZAWA


THE DILLINGER ESCAPE PLAN

10.08 KWADRAT
– KRAKÓW


RAY WILLSON

9.09.CK ZAMEK
– POZNAN

10.09. ZAKLETE REWIRY
– WROCŁAW


PARTY/EVENTS/FESTS

 

SUPPORTS

PARTNERS


FESTIVALS PROMO


 

PROMO


 
 
 
 
 
 
  
Wrzesień 2017
ND PN WT SD CZ PT SB
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
Kalendarz szczegolowy
RUNNING WILD PDF Drukuj Email


Running Wild – zespół muzyczny z Niemiec wykonujący heavy metal. Grupa została założona w 1976 roku w Hamburgu. W warstwie lirycznej zespół oparł się na morskich opowieściach i pirackich legendach. Inspirację czerpał również z literatury popularnej, jak np. Wyspa skarbów. Skład grupy przez lata ulegał zmianom, a wśród członków znajdowali się czołowi wykonawcy niemieckiego nurtu heavy metal, jak np. perkusista Stefan Schwarzmann (obecnie Accept), jednak liderem i kompozytorem większości utworów był Rolf Kasparek. Od roku 2016 zespół wydał 16 albumów studyjnych, a ich najnowszy był Rapid Foray. Od czasu powstania zespołu sprzedali blisko 18 milionów albumów.



Członkowie zespołu:

Rolf Kasparek – wokal
Peter Jordan – gitara
Ole Hempelmann – bass
Michael Wolpers – perkusja


Dyskografia:

Gates to Purgatory (1984)
Branded and Exiled (1985)
Under Jolly Roger (1987)
Port Royal (1988)
Death or Glory (1989)
Blazon Stone (1991)
Pile of Skulls (1992)
Black Hand Inn (1994)
Masquerade (1995)
The Rivalry (1998)
Victory (2000)
The Brotherhood (2002)
Rogues en Vogue (2005)
Shadowmaker (2012)
Resilient (2013)
Rapid Foray (2016)

Tour:

09,06,2017 Sweden Rock Festival Solvesborg, Sweden
13,07,2017 Masters of Rock 2017 Vizovice, Czech Republic


 
« poprzedni artykuł   następny artykuł »

PARTY/EVENTS/FESTS

 

SZUKAJ

NEW CD/LP!





 

FACEBOOK & TWITTER

   

PROMO


 
 
 
 
 
 

PROMO



PROMO